GASTRO

U ovom dijelu izbornika se nalaze opisi barova  i restorana koji se nalaze u Vignju.

Također vas upoznajemo sa tradicionalnom dalmatinskom kuhinjom, nekim njenim receptima, kao i detaljni pogled na vinski svijet regije.


RESTORANI I BAROVI

ČIRINGITO: Ovaj zanimljivi bar na plazi…

BISTRO MONTUN: Smjesten u sredis…

RESTORAN MARITIMO: Smješten u pre…

KONOBA KARMELA: Možete zamisliti…

KONOBA FORTE: Konoba je poznata po…

K2: Sad vec kultni K2 smjesten na 50m…

BISTRO PONTA: Ljubitelj pizze?…

BEACH BAR BOFOR: Nalazi se u… (VIŠE)

VINO

Doci na poluotok Pelješac, a ne posjetiti vinograde i ne priuštiti si zadovoljstvo kušanja vrhunskih vina je kao poci u Paris i ne vidjeti Mona Lisu. Vasa sreca je tim veca, jer preko puta Peljesca nalazi se Korcula, a ono sto je poluotok za crna vina, to je otok za bijela vina, to su u hrvatskim okvirima, najzanimljivije vinorodne regije. Sunce i vino oduvjek su bili povezani, a posebice vinogradi na juznim padinama Peljesca, na kojem odsjaj sunca reflektiran od morske i kamene površine stvara dodatne efekte koji daju vrhunska vina, posebne arome i… (VIŠE)

HRANA

Dalmatinska kuhinja je najpoznatija hrvatska kuhinja u svijetu s obiljem poznatih recepata od ribe, mesa i slastica. Svoju popularnost duguje korištenju maslinovog ulja, začinskih biljaka, samoniklog bilja i povrća te se kao takva uklapa u današnji trend i pojam zdrave prehrane. Dalmatinska vina i maslinovo ulje najpoznatiji su proizvodi ovog kraja od davnina. Od mesnih jela primat neprikosloveno drži Dalmatinski pršut. Slatka jela ovog kraja uključuju obilato korištenje mediteranskog voća, grožđica, badema, suhih smokava i meda… (VIŠE)

Razglasite:
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter

Comments are closed.

Rezervacije
Weather
Incomplete forecast XML received.
Please refresh your browser.