GDJE IĆI

Jedna od kvaliteta Vignja je njegova pozicija, jer je smješten na lokaciji iz koje se može ići na mnogobrojne jednodnevne izlete, tako naprimjer možete  posjetiti neka od brojnih sela na poluotoku Pelješacu, ići na izlet do srednjovjekovnog grada Dubrovnik, provesti dan u prirodi Nakovane ili brda Sv.Ilije, ili jednostavno brodom  posjetiti neke od obližnjih otoka.

U ovom dijelu izbornika možete naučiti ponešto o svim tim mjestima.

PELJEŠAC

Pelješac je poluotok u južnoj Dalmaciji, dugačak oko 65 km obuhvača 348 km2 površine. Pelješac je bogat šumama crnog bora i mediteranskim raslinjem, veliki dio površina je pod maslinicima i vinogradima koji daju djevičansko maslinovo ulje i visokokvalitetna crna vina.Veliki dio obale poluotoka Pelješca skoro je jedno povezano naselje mjestimično isprekidana plažama i uvalama, obraslim bogatom mediteranskom i suptropskom vegetacijom. Sve ovo spojeno s morem i suncem daje poluotoku Pelješcu obilježje pravog mediteranskog raja… (VIŠE)

VINSKI PUTI

U konceptu vinskih cesta je obuhvaćena enogastronomija u sprezi s kulturom i folklorom određenoga vinorodnog područja. Vinska cesta predstavlja odmor i zabavu, a ujedno je edukativna i kulturološka. Nudi uslugu turistima nove generacije koji su željni odmora u seoskom ambijentu, ali isto tako žele upoznati autohtoni proizvod, proces njegove proizvodnje te izvornost narodnih običaja, jela i pića.

Vinska cesta danas predstavlja važnu kariku ruralnog turizma i poticaj…(VIŠE)

FLORA I FAUNA

Iako je tipican mediteranski škrti krš, podrucje zapadnog Pelješca izuzetno je bogato biljnim i životinjskim vrstama, od kojih su neki raritetni, odnosno endemicni. Od oko 150 biljnih vrsta koje biološka ekspedicija sa Antropološkog instituta u Zagrebu zabilježila 2001 godine na podrucju nakovanske visoravni 66 su samonikle jestive biljke, a 51 ih posjeduje ljekovita svojstva. Medu znacajnijim jestivim biljkama isticu se komorac (Foeniculum vulgare), planika (Arbutus unedo) sa svojim brašnastim plodovima meginjama, oskoruša…(VIŠE)

SVETI ILIJA

Sveti Ilija (Sveti Ilija, 961 m) je najviši vrh i najpoznatija planinarska destinacija na Pelješcu, nalazi se na zapadnom kraju poluotoka. Masiv oko vrha Sv. Ilije proteže od sjevernoistocne do jugozapadne obale poluotoka, te je 6,5 km dug i oko 2,5 km širok. Jedna legenda kaže da je vrh bio nazvan Perunovo brdo, po starom slavenskom bogu Perunu, gospodaru gromova. Crkva Sveti Ilija  i Pantelija je ovdje izgrađena u 16 ili 17 stoljeću, te je bila uništena od strane mnogih udara gromova  u 19 stoljeću i nikada nije ponovno obnovljena. Sv Ilija… (VIŠE)

NAKOVANA

Nakovanska visoravan naseljena je vec najmanje 8000 godina. Najraniji tragovi ljudskog boravka pronadjeni su u spilji zvanoj Spila na brdu Kopinje. Kasnije, tijekom 1 tisucljeca prije Krista, ovdje su obitavali Iliri. Njihovo sredisnje naselje bilo je na brijegu koje se i danas nazivlje “Grad”. Pod brojnim kamenim gomilama oko Grada Iliri su pokapali svoje velikase, dok Spila krije njihovo svetiste. Brijeg zvan Grad posjeduje idealne prirodne osobineza podizanje utvrdjenog naselja, Gradine. Sa svojih 350 metara predstavlja…(VE)

OTOCI

Ako želite znati otoka koji se nalaze u blizini Vignja, posjetite ovu izbornik u kojem ne samo pokazuje svoju ljepotu, ali i mitove i legende svakog od njih.

GRAD KORČULA se nalazi na istoimenom…

ŠKOJI (lokalni naziv) su skupina otoka u…

MLJET je za mnoge turiste jedan od otoka…

LASTOVO je prekrasan otok koji se…(VIŠE)


DUBROVNIK

Srednjovjekovni grad na hrvatskom dijelu jadranske obale i riznica kulturno – povijesnih spomenika koji su nastajali tijekom tisućgodišnjeg razdoblja njegovog postojanja.

U prošlosti je bio Grad-Republika, uz Veneciju jedan od najpoznatijih kulturno-gospodarskih središta na Mediteranu. U novijoj povijesti je središte suvremenih kulturnih i turističkih zbivanja , grad ljetnog festivala međunarodne smotre vrhunskih dostignuća glazbeno-scenskog… (VIŠE)

Razglasite:
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter

Comments are closed.

Rezervacije
Weather
Incomplete forecast XML received.
Please refresh your browser.